فقه تربية الابناء اخشع فى صلاتك الدعاء حملة التضامن مع غزه تمنيت دردشة الاخوات فريق التفريغ فريق العمل





إضافة رد
 
أدوات الموضوع
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 1 )
أم ريتاج
قلب جديد
رقم العضوية : 12
تاريخ التسجيل : Nov 2007
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 87 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 11
قوة الترشيح : أم ريتاج is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
Lightbulb ملف اطباق للبطاطس لاخوات ايمان القلوب

كُتب : [ 22 - 12 - 07 - 09:20 ص ]



















كل سنه و انتم طيبات و بصحة و ستر و رضا

انا كنت محتارة جدا فى حكاية البطاطس المقرمشة

و سمعت وصفات كتير و عملتها و كلها باءت بالفشل

و بقالى مدة كبيرة انا و زوجى و الاولاد عايزين ناكل البطاطس المقلية بالبيت زى اللى كنا بناكلها فى محلات الوجبات السريعة جنب السندوتشات

فكنت ساعات بريح نفسى و اشترى البطاطس النصف مقلية

لكنها كانت مكلفه علينا و ساعات مش كنت الاقيها فى المحلات اللى جنب البيت

فقلت طيب ليه انا معملش زى ما مصنع البطاطس ده بيعمل و تبقى كمان من غير مواد حافظة ولا حاجة و تبقى طبيعية 100%

فجبت البطاطس و قشرتها و قطعتها صوابه رفيعة و غسلتها

و حطيتها فى الزيت السخن لمده بسيطه يعنى لحد ما الونها يبتدى يغير ( مش يصفر) و قمت شايلاها من الزيت و مصفيها منه

و لما بردت خالص حطيتها فى كيس بلاستيك و حطيتها فى الديب فريزر او فريزر الثلاجة

لمدة 3 ايام أو أكثر مش مشكلة يعنى لحد ما تتلج خالص و تبقى جامده

و بعدين ام مطلعاها و سبتها تفك من الثلج

و بعدين سخنت الزيت و حطيتها فيه لحد ما اتحمرت و بقى لونها اصفر جميل زى بتاعة بره بالظبط

و مش خدت وقت على النار خالص

يعنى عملت زى المصنع عملت البطاطس نص مقلية و شيلتها فى الفريزر و بعدين كملت باقى السوا بعد كده

جربوها و ادعولى

اوعوا حد يدعى عليا










التعديل الأخير تم بواسطة أم أسيد ; 02 - 10 - 11 الساعة 09:53 م
رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 2 )
محبه للرسول
قلب جديد
رقم العضوية : 398
تاريخ التسجيل : Feb 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : ام الدنيا....مصر
عدد المشاركات : 87 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : محبه للرسول is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي قوارب البطاطس بالخطوات المصوره رووووعه لاتفوتكم

كُتب : [ 29 - 03 - 08 - 05:09 م ]






:


المقادير



عدد 8 حبات بطاطس – بازلاء مسلوقة – لحمة مفرومة مستوية ومعدة بالصلصة الحمراء والطماطم – باشميل – جبنة موزريلا – ملح – بهار – 2 كأس مرق ( إذا لم يتوفر لديك مرقة ضعي 2 كأس ماس ساخن مع 2 ملعقة معجون طماطم وكمون وملعقة صغيرة ملح ) طماطم تقطع شرائح

الطريقة :

اغسلي البطاطس جيدا وقشريها ثم اقطعي طبقة رقيقة من جهة واحدة ثم جوفي البطاطس حتى تحصلي على الشكل التالي ...حاولي ما ترققي الأطراف






اقلي البطاطس في الزيت الساخن دقائق فقط على الجهتين ثم اقلبيها على الجهة المفتوحة على ورق النشاف للتخلص من الزيت الزائد




قطعي الطماطم شرائح رفيعة ورصيها في قاع الصينية ويمكنك وضع البطاطس المبشورة معها حسب الرغبة




نرص البطاطس عليها ( ملاحظة يفضل أن تكون البطاطس بحجم واحد حتى يكون شكلها أرتب ومتساوية في الطبق لكن ما كانت عندي بحجم واحد مثل ما تلاحظون )

ضعي أولا قليل من الجبن المبشور ثم ضعي اللحم



ضعي كمية من البازلاء مقدار ملعقة



صبي عليها 1-2 ملعقة باشميل على كل حبة ثم غطي الوجه بالجبن ثم ضعي أخيرا في الصينية مقدار المرق أو الماء



غطيها بالقصدير ثم ادخليها الفرن وتترك حتى تشرب ماءها وتستوي ..



الصينية بعد الفرن





وصحتين وهنا





منقووول












التعديل الأخير تم بواسطة أم أسيد ; 02 - 10 - 11 الساعة 09:54 م
رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 3 )
ذات النطاقين
قلب نابض
رقم العضوية : 542
تاريخ التسجيل : Mar 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : في أرض الله
عدد المشاركات : 1,498 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 900
قوة الترشيح : ذات النطاقين is a splendid one to beholdذات النطاقين is a splendid one to beholdذات النطاقين is a splendid one to beholdذات النطاقين is a splendid one to beholdذات النطاقين is a splendid one to beholdذات النطاقين is a splendid one to behold
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
منقول كفـــتة بطــاطـــس بالجبنـــة .. مع الصوص الخـــاص **

كُتب : [ 19 - 11 - 08 - 01:03 م ]









جيت ومعي كفتــــة بطاطس بالجبنــــة مع الصوص الخــاص


مــرة لذيذة وطعمهــا











المقـــــادير




بطاطس مهروسة
بهارات / ملح
جبنة فيتا
تونة
جزر مبشور
بقدونس مفروم
>> طبعـــا المقادير .. كل وحدة ورغبتهــا .. وعلى حسب العدد , ,





الطــــريقة


تخلط جميع المقادير مع بعضهــــا .. وتكور وتغلف بالبقسماط ..

ممكن تصفينها بصينية وتحطينها بالفرن

او تقلينها على حسب رغبتك

أنا هنا حطيتها بالفرن







الصوص



علبة زبادي
ملعقة مايونيز
ثوم مهروس ناااعم
بقدونس مفروم ناااعم
شوية ملح وفلفل أسود






اقتراحــات التقديـــمـ




ممكن يقدم مع الرز الأبيض .. وسلــطة سيزر

أو

يقدم مع مكرونــة اسباقيتـــي بـ الصلصة الحمراء



وبالهنـــا والعافية يارب ع قلوبكمـ

م.ن






التعديل الأخير تم بواسطة أم أسيد ; 02 - 10 - 11 الساعة 02:24 م
رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 4 )
أم القلوب
رقم العضوية : 32
تاريخ التسجيل : Dec 2007
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : سوريا
عدد المشاركات : 11,421 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 3175
قوة الترشيح : أم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond reputeأم القلوب has a reputation beyond repute
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
صح دجاج بالكريمه والبطاطس المقرش

كُتب : [ 02 - 01 - 09 - 07:33 م ]





دجاج بالكريمه والبطاطس المقرش







هذا طبق رووعه اتمنى تجربونه..


المقادير:




صدور دجاج مقطعه مربعات صغيره + بصله مفرومه + 2فص ثوم مفروم+ مكعب ماجي



بهارات: بابريكا + بزار + فلفل اسود + كركم + بهارات المعكرونه

من كل شي ملعقه شاي وملح حسب الرغبه

كاس كريمه + 2 ملعقه طعام جبن كرافت



4 حبات بطاطس مبشور ومقلي



كوب ذره + علبه كبيره مشروم مقطع



الطريقه:

نحمس البصل والثوم ثم الماجي وبعدين نضيف عليه الدجاج ونخلط حتى ينشف ماء الدجاج



وعقب نضيف عليه البهارات



واخر شي نضيف الذره والمشروم والكريمه والجبن ونخليه على النار 5 دقايق ونضعه في طبق البايركس





ونضعه في الفرن ختى يحمر من فوق بس



واخر خطوه نحط عليه البطاطس المبشور واستمتعي بالطعم





منقول





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 5 )
فروحه
قلب جديد
رقم العضوية : 1697
تاريخ التسجيل : Oct 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 42 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : فروحه is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
flowerg صينية البطاطا بالذرة وخلطة الكريمة

كُتب : [ 02 - 01 - 09 - 09:36 م ]





صينية البطاطا بالذرة وخلطة الكريمة
المقادير
5 حبات بطاطا .
1 كوب ذرة .
1 كوب كريمة سائلة .
1 كوب جبنة شيدر مبشورة .
2 كوب موزاريللا مبشورة .
2 ملعقة طعام جبنة كاسات .
2 ملعقة طعام مايونيز .
ملعقة طعام ملح .
3/4 ملعقة طعام فلفل اسود .
1/2 ملعقة شاي فلفل أحمر .
رشة بابريكا .
الطريقة
قطعي كل بطاطا الى شرائح دائرية . ثم اسلقي حلقات البطاطا في ماء مغلي قليلا فقط( لا تتكريها لتنضج تماما ) ثم صفيها من الماء .
لعمل الصلصة : اخلطي المايونيز والكريمة وجبنة الكاسات وتبليها بالملح والفلفل السود والفلفل الأحمر .
في صينية فرن او بايركس ضعي 3 ملاعق طعام من الصلصة البيضاء ثم صف جزء من حلقات البطاطا ثم جزء من الذرة ثم جزء من الكريمة ثم جزء من الجبنة المبشورة ثم البطاطا ثم الكريمة ثم الجبنة وهكذا واخيرا رشي الوجه بالجبنة المبشورة والبابريكا .
ادخلي صحن البطاطا الى الفرن ليتحمر الوجه وتنضج البطاطا جيدا .






التعديل الأخير تم بواسطة أم أسيد ; 02 - 10 - 11 الساعة 09:56 م
رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
......جربي, لاتفوتكم, محشوة, مسلوق, مقلية, المحشوة, المصوره, المهروسه, المقلي‏, المقرمشة, المقرش, البيضاء, البطاطا, البطاطس, التقديم, الخـــاص, الجوري, الصوص, الفرن, الكريمة, بالمفروم, بالذرة, بالبطاطس, بالجبن, بالجبنـــة, بالخطوات, بالصور, بالكريمه, بالكزبرة, بتجنننننننننن, تفوتكم, بطاط, بطاطا, بطاطس, بطــاطـــس, دجاج, جديدة, جربى, دوائر, ريح, رووووعه, ستيك, صينية, صينيه, عمل, عجيجات, واللحم, والتوست, والبطاطس, والـ, واااااااااو, وخلطة, وردات, وعافية, نعدها, طبية, طبقات, طريقة, قوارب, كفـــتة

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
ملف اطباق تونسيه لاخوات ايمان القلوب ام اسامة المقبلات والمعــجنات 6 28 - 09 - 12 05:39 م
ملف لاشهى اطباق الدجاج لاخوات ايمان القلوب MeRoOoOo أطباق رئيسيه 46 16 - 01 - 12 05:24 ص
ملف اطباق رمضانيه لاخوات ايمان القلوب حبيبة أطباق رئيسيه 5 02 - 11 - 11 10:46 ص
ملفات لقسم اطباق رئيسيه لاخوات ايمان القلوب أم أسيد أطباق رئيسيه 1 01 - 11 - 11 10:57 م
ملف لاشهى اطباق اللحوم لاخوات ايمان القلوب أمة الله أم عبد الله أطباق رئيسيه 35 01 - 11 - 11 10:03 م


الساعة الآن 03:10 ص


   الدرر السنية

بحث عن:



 
Powered by vBulletin
.Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd