الاستخارة غيرت حياتى باسورد أنا وطفلى أنت فى مرأة الأخرين تمنيت تعلم العمرة بالصور حملة التضامن مع غزة


العودة   أخوات إيمان القلوب > ملتقى المرأه والأسره المسلمه > مطبخ إيمان القلوب > أطباق رئيسيه




إضافة رد
 
أدوات الموضوع
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 1 )
ام اسامة
رقم العضوية : 5058
تاريخ التسجيل : Jun 2009
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 3,839 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 35
قوة الترشيح : ام اسامة is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
flower16 نقولك نطبخ ايه في رمضان وانت قوليلي بططبخي ايه

كُتب : [ 06 - 08 - 09 - 12:13 AM ]



"البريك"
وهو طبق رئيسي في شهر رمضان على الطاولة التونسية




بصل

معدنوس

ملح

فلفل أحمر مرحي

تونة

كبار

و بطاطا مسلوقة



نقوم بخلطها كلها ثم نضيف البيض

هذه هي الورقة التي نستعملها للف البريك تسمى "ملسوقة"

نقوم بقطعها نصفين


ثم نضيف الحشو الى الورقة

ثم نلفها بهذا الشكل



ثم نقليها في الزيت


و بالهناء و الشفاء


مع العلم أن هذا البريك لا يغيب عن أي طاولة تونسية طيلة شهر رمضان


وهذه الشربة التونسية التي لا تغيب في رمضان
شربة الحلالم هي حساء تونسي اصيل

اما الحلالم في حد ذاتها تشبه الشعيرية اما اذا كنت سنعة فبامكانك صنعها بالبيت
اعجني كوب دقيق بالماء الفاتر مع قليل من الماء ثم اتركيه يرتاح قليلا ثم افتليه يعني في شكل اعواد رقيقة جدا ثم قصيها بيدك في طول 2 صم يعني زي حبة الشعيرية واتركيها في منخل كبير واتركيها تجف ليلتين

الدبابش هي البقول الجافة اكالحمص و الفول المصري
وهذا شكل الحلالم


250غ لحم بقري غنم او دجاج
1 جزرة صغيرة
250 غرام حلالم
100 غرام فول مصري
100 غرام حمص منقوع قبل ليلة في الماء
كرافس
فنجان زيت
نصف فنجان معجون طماطم
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة فلفل أسود
نصف ملعقة صغيرة فلفل زينة
كزبرة جافة مطحونة= التابل
كروية
1 بصله
معدنوس

قلي اللحم في الزيت مع البصل والحمص والفول المصري والملح والفلفل الاسود واتركهم 10ىدقايق على نار هادئة
وحالما يدبل البصل وز يتغير لونه اضيفي كل الخضار مقطعة معدي البقدنوس ثم اضيفي لهم ليترين من الماء واتركيهم يطبخون 45 دقيقة .اضيفي معجون الطماطم والتابل والكروية
قبل 10 دقايق اضيفي الحلالم والمعدنوس



شربة فريك هي شربة رمضان المفضلة لدى المغرب العربي

شربة فريك هي شربة رمضان المفضلة لدى المغرب العربي
والفريك هو الشعير المحمص والمنخول اي ان حباته تصبح صغيرة وناعمة عندئذ نستعمله في الشربة

500 غ لحم علوش
150 غ فريك
50 غ معدنوس
50 غ كرافس
4 م ك زيت زيتونه
1 م ص فلفل زينة اي بابريكا
1-2م ك معجون طماطم
نصف م ك هريسة يمكن ان تقللي او تحذفيها
نصف حبة فلفل احمر حراق اختياري
ثوم مدقوق

قلي اللحم المقطع قطع صغيرة مع البصل والبابريكا في زيت الزيتونه ثم اضيفي الطماطم ونصف كوب ماء واتركيهم 10 دقايق
ثم اغسلي الفريك واضيفيها للمرق مع لتر ونصف ماء واتركيهم 2 ساعاتين على الاقل مع المراقبة من حين لاخر والتحريك حتى لا تلتصق حبات الغريك في قعر الطنجرة
اصيفي بعدها الثوم والهريسة والفلفل الحراق و الكرافس والمعدنوس مقطع او على حاله مثلما تريدين وذلك قبل نصف ساعة من استواء الطبخة
تقدم ساخنة مع اليمون


شربة سدر

المقادير:
فنجان سميد أحرش
ـ ملعقة معجون طماطم مركز جدا
ـ نصف ملعقة هريسة
ـ فنجان زيت ـ
نصف ملعقة صغيرة
ـ ملح ـ
نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود
ـ نصف ملعقة صغيرة فلفل زينة
ـ نصف ملعقة صغيرة كركم ـ
نصف ملعقة كروية
ـ نصف رأس ثوم مدقوق
ـ نصف بصلة مفرومه
ـ ملعقة صغيرة نعناع
ـ 50 غرام كبار
ـ نصف ليمونة مملحة.

طريقة التحضير:
تضع في قدر الزيت وتقطع البصل وتضاف الطماطم والملح والتوابل والثوم والهريسة في نصف لتر من الماء وبعد التقلية أضيفي الكلافس وقطعي الليمون والكبار وأضيفي لتر ونصف من الماء وبعد التقلية أضيفي لتر ونصف من الماء وعند الغليان أضيفي الليمون والكبار ثم ذري عليه السميد تدريجيا مع التحريك حتى ينضج ثم رشيه بالنعناع وقدميه ساخنا.














رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 2 )
راشا رمضان
رقم العضوية : 1092
تاريخ التسجيل : Jul 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : فى رحمة الله
عدد المشاركات : 3,277 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : راشا رمضان is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي رد: نقولك نطبخ ايه في رمضان وانت قوليلي بططبخي ايه

كُتب : [ 06 - 08 - 09 - 01:59 AM ]




والله بعودة يا غاليه

وحشتينا كتيييييييييييييييير

اولا البريك ده الصور من عندك ولالا

اصل بصراحه هاتى ودنك مفرش السفرة بالظبط عند ماما ههههههههههههه

بس بجد حسيت بروايح رمضان من الاكل ده

احنا فى بيتنا اول يوم لالالالالازم البط ورقائق الحمه والشوربه

وطبعا قمر الدين والكنافه والقطايف

وبتهد مع ماما فى المطبخ اول يوم بنعمل اكل بقا كان لااكلنا قبل كده ولا حناكل تانى ههههههههه

بس بصراحة بقالنا 3 سنين مبطلاهم الحكاية دى والاكل يتعمل قبلها بيوم

وصنف مش اكتر ويتعمل بدرى عشان طبعا نفضى نفسنا للعبادة والصلاة

يا اما عقاب ليهم اسيبهم لوحدهم فى المطبخ وابعد انا هههههههههههههههه


حشارك تانى باكلاتنا الحلوة





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 3 )
ام اسامة
رقم العضوية : 5058
تاريخ التسجيل : Jun 2009
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 3,839 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 35
قوة الترشيح : ام اسامة is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
flower16 رد: نقولك نطبخ ايه في رمضان وانت قوليلي بططبخي ايه

كُتب : [ 06 - 08 - 09 - 09:00 AM ]


حبيبتي رشا بنسبة للصور فهي منقولة واما المفرش فيمكن استلفت من ممتك وبعدين رجعت ههههه





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 4 )
dr_marwa
رقم العضوية : 1741
تاريخ التسجيل : Oct 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : ام الدنيا بلدى حبيبتى مصر
عدد المشاركات : 3,320 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : dr_marwa is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
رد: نقولك نطبخ ايه في رمضان وانت قوليلي بططبخي ايه

كُتب : [ 19 - 08 - 09 - 11:19 PM ]

جزاكـــــــ الله كل خير

يارشاااااااااا بلاش طفاسة بقة ايه دى ؟؟؟
والله بالنسبة لنا مفيش اكله معينة بس زى مارشا بتقول بنطبخ يومها اكننا عمرنا مطبخنا ولا اكلنا





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 5 )
راشا رمضان
رقم العضوية : 1092
تاريخ التسجيل : Jul 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : فى رحمة الله
عدد المشاركات : 3,277 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : راشا رمضان is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي رد: نقولك نطبخ ايه في رمضان وانت قوليلي بططبخي ايه

كُتب : [ 20 - 08 - 09 - 02:42 PM ]

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_marwa مشاهدة المشاركة
جزاكـــــــ الله كل خير

يارشاااااااااا بلاش طفاسة بقة ايه دى ؟؟؟
والله بالنسبة لنا مفيش اكله معينة بس زى مارشا بتقول بنطبخ يومها اكننا عمرنا مطبخنا ولا اكلنا





ربنا يسامحك يا دكتوووور





رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
بططبخي, رمضان, وانت, نطبخ, نقولك, قوليلي

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيعى إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيعى الرد على المواضيع
لا تستطيعى إرفاق ملفات
لا تستطيعى تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 05:22 PM.


   الدرر السنية

بحث عن:



 
Powered by vBulletin
.Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd