الاستخارة غيرت حياتى باسورد أنا وطفلى أنت فى مرأة الأخرين تمنيت تعلم العمرة بالصور حملة التضامن مع غزة


العودة   أخوات إيمان القلوب > ملتقى المرأه والأسره المسلمه > مطبخ إيمان القلوب




إضافة رد
 
أدوات الموضوع
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 1 )
أمة الله أم عبد الله
قلب نابض
رقم العضوية : 59
تاريخ التسجيل : Dec 2007
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 1,050 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 26
قوة الترشيح : أمة الله أم عبد الله is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
حصرى تعالوا بنا نعمل مطبخ *إيمان القلوب*

كُتب : [ 19 - 02 - 08 - 06:01 AM ]



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مارأيكن أخواتي الحبيبات ان نقوم بعمل مطبخ كامل متكامل على أن تدخل كل أخت تضع أكله مشهورة من بلدها نتعلمها من بعض اذا كانت مصرية ، بحرينيه ، سعوديه ، عراقية ، سودانيه ، .............الخ

نتعلم من بعض ونجدد ما رايكن ؟؟

انا حبدأ بأكله مصرية شهيرة الكشرى بالصور المتحركة ....




المقادير :

مكرونة مقصوصة وشوية مكرونة اسباجتي
رز وشعيرية
عدس بجبة اللي هو العدس البني
صلصة
بصل وثوم
وزيت
وخل ابيض
ملح وفلفل وكمون وكزبرة ناشفة ومطحونة

الطريقة :









زيت زيتون وملح




اغسلي العدس واغليه وشيلي الريم اللي على الوش
وسيبيه على نار متوسطة








علشان ينشف من الزيت ويقرمش






ونقلبها لحد ما لونها يكون ذهبي
وبعد كده حطي العدس المسلوق








دي علب الصلصة اللي انا استعملتها

مع الزيت


وقلبيهم وسيبيه على نار هادية لحد ما تتسبك على الاخر





قطعي الطماطم وافرمي ثوم وملح وفلفل وكمون وكزبرة
وزيت زيتون وليمون وشطة حمرا وقلبيهم






طريقة الغرف :



وفي الاخر البصل المحمر والطماطم

والف هنـــــــــــــــــا
1- سخني ميه مع شوية ملح وزيت 2- بعد ما الميه تغلي حطي المكرونة وقلبيها 1- في نفس المكان اللي هنسوي فيه الرز 3- نطلعه من الحلة ونحطه على ورق المطبخ 1- في نفس الزيت المتبقي من البصل نحط الشعيرية 1- ابشري البصل والثوم بشر ناعم وقلبيهم على النار 2- ضيفي الصلصة وقلبي وبعد كده حطي خل وميه 1- حطي في طبق عميق الرز 3- كده المكرونة استوت 4- صفيها واشطفيها بميه باردة 5 - حطي المكرونة في الحلة ومعاها شوية 2- نحمر البصل اللي هنحطه على وش الكشري 2- حطي الرز بعد ما تكوني غسلتيه وصفتيه من الميه 3- قلبي شوية العدس والرز والشعيرية 4- حطي الملح وحطي الميه 5- خلاص كده الرز استوى 3- لما تقرب تتسبك حطي ملح وفلفل وكزبرة 2- وبعد كده المكرونة 3- وبعد كده الصلصة







رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 2 )
إيمان القلوب
رقم العضوية : 2
تاريخ التسجيل : Nov 2007
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : القاهره
عدد المشاركات : 2,792 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 24
قوة الترشيح : إيمان القلوب is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي

كُتب : [ 21 - 02 - 08 - 12:27 AM ]


موضوع يستحق التثبيت







رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 3 )
أمة الله أم عبد الله
قلب نابض
رقم العضوية : 59
تاريخ التسجيل : Dec 2007
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 1,050 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 26
قوة الترشيح : أمة الله أم عبد الله is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي

كُتب : [ 21 - 02 - 08 - 12:57 AM ]

اشكرك حبيبتي إيمان على مرورك والتثبيت :)





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 4 )
أم عمرو
رقم العضوية : 572
تاريخ التسجيل : Mar 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : مصر
عدد المشاركات : 6,651 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 42
قوة الترشيح : أم عمرو is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي

كُتب : [ 29 - 04 - 08 - 10:26 PM ]







رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 5 )
أم عمرو
رقم العضوية : 572
تاريخ التسجيل : Mar 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : مصر
عدد المشاركات : 6,651 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 42
قوة الترشيح : أم عمرو is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
طريقة عمل كعك العيد***كعك مصرى**روووعة**

كُتب : [ 29 - 04 - 08 - 10:50 PM ]





:المقادير: كيلو دقيق‏
2‏ كوب سمن
‏ كوب حليب
3ملعقة كبيرة سمسم
2‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر‏
2‏ ملعقة صغيرة رائحة الكعك‏
قيلا من الملح
للحشو ملبن أو عين الجمل حسب الرغبة



التحضير: نضرب السمن بالمضرب حتي ينعم‏
‏ نضيف الحليب مع الاستمرار في الضرب حتي يتجانس الخليط‏.‏
نضع على الدقيق البيكنج بودر والملح ويرش فوقه السمسم ورائحة الكحك‏.‏
‏ نصب خليط الحليب بالتدريج فوق خليط الدقيق ونعجن
حتي نحصل علي عجينة يمكن تشكيلها ‏
‏‏ تقطع العجينة الي كرات متساوية
ونحشى بقطعة صغيرة من عين الجمل و الملبن‏(‏ بحجم البندقة الصغيرة‏)
نقوم بنقش الكحك بالطريقة المعتادة
‏يسخن الفرن ويرص الكعك في الصاجات مع مراعاة ترك مسافة بين كل واحدة

الطبخ: يخبز الكحك في فرن متوسط الحرارة حتي يكون لونه ذهبى فاتح
يرفع من الفرن وبحرص يرفع من الصاج ويترك حتي يبرد‏.‏
‏‏ ويرش بالسكر البودرة

وبالهنا والشفا

ملاحظات: 1-قومى بدعك العجينة بطريقة جيدة حتى تحصلى على كعك ناعم ولا تقومى أبداا بتزويد العجينة بالماء لان كثرة الماء
تفقد الكح ليونته وليس العكس
2-قومى بوضع السمسم أبيضا لانه يتم تحميصه حينما تضعى فوقه السمن المقدوح
3-لكل كوب من الدقيق نستخدم من كوب إلى كوب ونصف ماء
حسب نوع الدقيق
4-تستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 أكواب من الدقيق






رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
مطبخ, القلوب, تعالوا, بنا, إيمان, وعمل

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيعى إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيعى الرد على المواضيع
لا تستطيعى إرفاق ملفات
لا تستطيعى تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 11:22 PM.


   الدرر السنية

بحث عن:



 
Powered by vBulletin
.Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd