الاستخارة غيرت حياتى باسورد أنا وطفلى أنت فى مرأة الأخرين تمنيت تعلم العمرة بالصور حملة التضامن مع غزة



أطباق أخوات إيمان القلوب أطباق تم اعدادها من أحلى أخوات بمنتدانا الغالى




إضافة رد
 
أدوات الموضوع
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 1 )
موده واخاء
قلب مشارك
رقم العضوية : 6745
تاريخ التسجيل : Apr 2010
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة :
عدد المشاركات : 113 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : موده واخاء is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي الفراخ المندي) من مطبخى بالصور طعمها رائع يابنات

كُتب : [ 06 - 05 - 10 - 12:22 AM ]



السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،


مندي الفراخ تتبيلة الفراخ

فرخة لا تزيد عن 1 و نصف كيلو


بصلة وسط مبشورة


جزراية وسط مبشورة


فلفل رومي اخضر مبشور


ملح و فلفل


كمون
(حبة صغننين نصف ملعقة صغيرة مثلا)

نصف ملعقة قرفة

(يمكن الاستغناء عنها للي مش بيحبوا يتبلوا بيها)

عصير ليمونة


نصف ملعقة كاري


ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة ناعم

في الخلاط نضرب

(ورقتين لورى+2 حبهان+2 فص ثوم+نصف ليمونة ناشفة(لومي)


للأرز



2 كوب ارز بسمتي



نصف عود قرفة خشب



ليمونة ناشفة

(لومي)



ملعقة كركم او زعفران لو متاح



2 ورق لوري



2 حبهان

2 قرنقل

سمن او زيت ذرة

بصلة مبشورة متوسطة


(يمكن الاستغناء عنه في حاله استخدام شربة)



لو استخدمنا شربة يبقي نحط 2 كوب


ندخل علي الطريقة بأه



نتبل الفراخ الاول



مش محتاجة وقت في التتبيل خالص



نغسل الفراخ الاول بالماء و الدقيق و الملح و عصير ليمونة



و بعدين ندعكها كويس بالملح و الفلفل في العظم



و نقطعها نصفين او اربع ارباع



و بعدين نشرطها بالسكين كده


و تتبيلها بالتتبيلة بتاعتها اللي قلنا عليها في الاول



في العظم و بين الجلد و اللحم و في الفتحات اللي شرطناها بالسكين





و نركن الفراخ علي جنب لحد ما نجهز الأرز











في الصينية اللي هتعملي فيها الارز او في حلة عادية



نحط شوية سمن او زيت علي حسب الرغبة





و نحط فيها البهارات بتاعتنا



القرفة الخشب و ورق اللورى و الحبهان و نقلب كويس لحد ما ريحتهم تتطلع



(الصورة ديه مش بتاعتي علي فكرة)





و بعدين نحط البصلة المبشورة و عليها ملح و فلفل خفيف و تقلبي لحد ما تبدأ تذبل





و بعدين تحطي عليها ملعقة الكركم

او ملعقة صغيرة زعفران مذوبين في قليل من الماء





و تقلبي كويس



و تحطي الارز و تقلبي لحد ما يبدأ الارز يتحمر



و بعدين تحطي 2 كوب شربة

او مكعب مرقة الدجاج+2 كوب ماء



(لكل كوب ارز كوب ماء او شربة)







نجهز بأه المندي علشان يدخل الفرن





و تحطي الارز في صينية عادية او صينية بايركس





و تغطي الصينية بالورق الفويل



و تخرمي الفويل بطرف سكين صغير بالشكل ده



علشان التتبيلة بتاعة الفراخ و هي بتستوي تنزل علي الرز و تديله النكهة



و ترصي الفراخ فوق الورق الفويل





و بعدين تغطي تاني الصينية و عليها الفراخ كلها مع بعض





كده






و سيبيها في فرن تكوني مسخناه من 10 دقائق علي درجة حرارة عالية (250) لمدة ساعة



ولا تقلقي الرز مش هيلزق ولا هينشف



هيعمل بس طبقة ملونة شوي في القعر بس مش هيتحرق ولا هيلزق







انا قلت درجة حرارة عالية علشان الرز ما يعجنش











و بعد ما الفراخ تستوي ننظفها من التتبيلة اللي عليها و نديها لون تحت الشواية





و ممكن تحطي بعد كده معاها فحماية مولعة علشان تاخد طعم الشواء







و بعد كده شيلي الفويل الي عليه الفراخ و اغرفي الارز في سرفيس و عليه الفراخ



ممكن تحطي علي الارز لوز محمر و زبيب



بيدي طعم حلو







اهم حاجة ماتملحوش الارز اوي علشان هينزل عليه تتبيلة الفراخ بالملح اللي فيها







بس كده خلاص بالهنا و الشفاء



نتابع الصور


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي



تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي



تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي


تم تقليل : 33% من الحجم الأصلي للصورة[ 960 x 1280 ] - إضغط هنا لعرض الصورة بحجمها الأصلي



نسخته من منتدى اخر مشتركه فيه احببت ان انقله لكم







رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 2 )
حفيدة الصحابة
رقم العضوية : 1961
تاريخ التسجيل : Dec 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : أسأل الله الجنة
عدد المشاركات : 5,353 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 55
قوة الترشيح : حفيدة الصحابة will become famous soon enough
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي رد: الفراخ المندي) من مطبخى بالصور طعمها رائع يابنات

كُتب : [ 06 - 05 - 10 - 12:36 AM ]

ماشاء الله عندنا شيف شطووووووووووور

ماشاء الله تبارك الله

جزاكِ الله الجنة هجربها واقولك النتيجة ان شاء الله قريب جدا

بس مش بكرة

متميزة اختى الكريمة





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 3 )
*أم عمر*
رقم العضوية : 6266
تاريخ التسجيل : Dec 2009
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : أسأل الله الفردوس الأعلى
عدد المشاركات : 2,341 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 33
قوة الترشيح : *أم عمر* is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي رد: الفراخ المندي) من مطبخى بالصور طعمها رائع يابنات

كُتب : [ 06 - 05 - 10 - 11:05 AM ]

جزاك الله خيرا


أنا بحب المندى جدا





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 4 )
راشا رمضان
رقم العضوية : 1092
تاريخ التسجيل : Jul 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : فى رحمة الله
عدد المشاركات : 3,277 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : راشا رمضان is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي رد: الفراخ المندي) من مطبخى بالصور طعمها رائع يابنات

كُتب : [ 06 - 05 - 10 - 04:17 PM ]

امممممممممم شكله راااااااااااائع

كان نفسى اعرف الطريقة من زمان


ان شاء الله اجربه وعلى ضمانتك هههههههههه

حخليكى تدفعى تعويض لو حصل حاجة





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 5 )
شموع
قلب جديد
رقم العضوية : 1949
تاريخ التسجيل : Dec 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : غرفتي ..
عدد المشاركات : 65 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : شموع is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي رد: الفراخ المندي) من مطبخى بالصور طعمها رائع يابنات

كُتب : [ 27 - 05 - 10 - 05:15 PM ]

رااااااااااااااائع تسلمين أم عبدالله





رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
مطبخي, المندي), الفراخ, بالصور, يابنات, رائع, طعمها

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيعى إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيعى الرد على المواضيع
لا تستطيعى إرفاق ملفات
لا تستطيعى تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 04:31 AM.


   الدرر السنية

بحث عن:



 
Powered by vBulletin
.Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd