الاستخارة غيرت حياتى باسورد أنا وطفلى أنت فى مرأة الأخرين تمنيت تعلم العمرة بالصور حملة التضامن مع غزة






إضافة رد
 
أدوات الموضوع
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 1 )
حبيبة
قلب نشط
رقم العضوية : 950
تاريخ التسجيل : Jun 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : الجزائر
عدد المشاركات : 355 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : حبيبة is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
مهم ملف اطباق رمضانيه لاخوات ايمان القلوب

كُتب : [ 24 - 08 - 08 - 04:26 PM ]













مبارك عليكم الشهر وتقبل الله طاعتكم
الطبق طبعا شوربة العدس ........بس لا مواى عدس شوفوا الطريقة العجيبه والله انكم راح تدعولى انتو واهلكم لما يذوقوها لاول مره..........وبالعافيه
اللهم انى اعطيهم وصفتى الخاصه ارضاء لوجهك واطعاما للصائمين ودخولا لسرور زوار المنتدى امممممممممممممممممييييييي ييييييييييييييييينننننننن نننننننننننننن
المقادير:
كوب عدس اصفر
بطاط واحده كبيره مقطعه مربعات
بصله واحده كبيره مقطعه مربعات
ملعقه كبيره حبوب كمون غير مطحونه
2ملعقة كبيره زبده
2مكعب ماجى او ملح حسب ماتحبون
الطريقة(اخذوا منى اسرار الطبخ)
توضع الزبده عالنار ومعاها حبوب الكمون الحب وتحمس الى ان نحمر قليلا ثم تضاف البصله المقطعه وتحمس الى ان تحمر قليلا وبعدها البطاط والعدس ثم مكعب الماجى وواحد لتر ماء حار
تترك تغلى الى ان ينضج العدس ثم تترك لتبرد حتى يتم طحنها بالخلاط المكسروتصفيتها بالمنخل
وطبعا يتم ارجاعها للجدر ليش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
عشان نتبلها بشويه فلفل اسود وتقدم واهيه حاره مع خطوط رفيعه من الكريمه والخبز المحمص والليمون
وبالعافيه


منقول











التعديل الأخير تم بواسطة أم أسيد ; 03 - 10 - 11 الساعة 10:34 PM
رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 2 )
أم عمرو
رقم العضوية : 572
تاريخ التسجيل : Mar 2008
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : مصر
عدد المشاركات : 6,651 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 42
قوة الترشيح : أم عمرو is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
صح بمناسبة رمضان طريقة عمل الفول المدمس !!!

كُتب : [ 25 - 08 - 08 - 02:00 PM ]






بمناسبة شهر رمضاااااان دمسى الفول فى المنزل لتضمنى النظافة والصحة



الطريقة
------

يغسل الفول جيدا وينقع من الليل الى الصبح
أو يوضع في ماء ساخن لمدة ساعتين


لا حظي حجم الفول بعد النقع



ثم يزال عنه هذا الماء ويغسل ويوضع في قدرة الفول ( الدماسة) بعد غلى الماء بها ويوضع على نار عالية في البداية ونتركة يغلي 3 دقائق تقريبا ثم نخفض النار ونغطي الدماسة طبعا و النار تكون هادية جدا




إذا كان الفول من النوع الذي ينضج بسرعة إذن بعد 3 أو 4 ساعات سيكون في تمام النضج أما إذا كان من النوع الذي لا ينضج بسرعة إذن سيظل على النار لمدة 9 أو 10 ساعات, وإذا إحتاج ماء نغلي بعض الماء ونضعه عليه


ممكن إضافة ملعقة كبيرة من العدس الأصفر معه, وإذا إستخدمتي العدس يفضل ألا تضعيه من البدايه بل في منتصف مدة إستواء الفول لأن ذلك يساعد على إضافة لون جذاب للفول أكثر مما لو وضع من البداية
وبعض الناس يضيف قليل من الأرز أو قليل من القمح للحصول
وأنا أحب أن أضيف بعض عصير الليمون لأنه يعطى لون فاتح للفول
يمكن إستعمال الدماسه الكهربائية الخاصة بتدميس الفول

وبالهنا والشفا





رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 3 )
وردة الاسلام
قلب نشط
رقم العضوية : 5418
تاريخ التسجيل : Aug 2009
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : مصر
عدد المشاركات : 385 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 10
قوة الترشيح : وردة الاسلام is on a distinguished road
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
flower2 يوم رمضانى خفيف

كُتب : [ 16 - 08 - 09 - 11:42 AM ]



السحور

فول مدمس بالذبدة
بيض اومليت ببقدونس مفروم
ذبادى بالفواكهه.

الافطار
مشروب قمرالدين
سلاطة خضراء*مكونه من خضروات طازجة وتتبل بالملح والفلفل والكمون وعصير الليمون*
شوربة بانية
لحم ستيك ستيك بريزية
خضار سوتية
ارز بالخلطة ارز اسبنيولى
الحلو كنافه بالموز.

طريقه عمل الشوربة بانية
كوب حليب – 4 كوب مرقه دجاج او لحم – قلب رغيف فينو(صامولى) كبير
1-ننقع لب الرغيف فى كوب حليب ساخن لمدة نص ساعه او اقل لحد اللبابة ماتطرى
نضع المرقه على النار لحد ماتغلى كويس
2- نهرس بالشوكة اللبابة فى كوب الحليب كويس ثم نضعها فى المرقه على النار ونهدى النار مع التقليب المستمر بسرعه حتى نحصل على الشوربة المطلوبة
ملحوظة

تعتبر الشوربة بانية بطعمها اللذيذ ورائحتها المميزة من ارقى و اغلى انواع الشوربة فى المطبخ الفرنسى

طريقه عمل اللحمة ستيك بريزية

كيلو لحمة بقرى من الفخدة تقطع شرائح – بصلة مكعبات – كوب دقيق – زيت ذرة – ملح وفلفل – كوب ماء
1-نضع الدقيق على اللحمة ونقلبهم كويس
2- نحمر اللحمة فى قليل من الزيت
3- نرص اللحم فى صينية
4- نحمر البصلة المكعبات فى نفس الزيت اللى حمرنا فيه اللحمة ثم نضع عليها كوب الماء وملح وفلفل واول ماتغلى نضعها على اللحمة فى الصينية
5 – نغطى الصينية بالفويل ونضعها على النار لحد ماتغلى
6- ثم نضع الصينية فى الفرن لحد ما اللحمة تستوى
يقدم فى طبق التقديم ونضع الصوص على وش اللحمة

طريقه عمل الارز بالخلطة

½ كوب ارز – ¼ كوب صغيرزيت زره – شرائح زيتون اخضر مخلل – جزرة مبشورة – قرن فلفل رومى – بصله شرائح
1- نغسل الارز
2- نضع الزيت فى حله لحد ما يحمى ثم نضع الارز ونفلبه على نار هادية لمدة 5 دقايق ونضع عليه ماء مغلى لحد سطح الارز مع الملح ويغطى
3- نضع فى مقلاية قليل من الزيت ثم نشوح فيه الجزرة والبصلة والفلفلة الرومى ونقلبهم مع بعض تقليبتين
4- لما الارز يشرب الماء تماما نفلبه ونهدى النار ونضع على وش الارز خليط الخضروات والزيتون الاخضر ونغطى الاناء
5- بعد ما الارز يستوى وقبل الغرف نقلب الارز بالخليط اللى على الوش ويقدم

طريقه عمل الكنافه بالموز

½ كيلو كنافه – كوب صغير زيت زرة – شرائح موز – جوزهند مبشور
1- تقطع الكنافه قطع صغيرة ونرش عليها الزيت ونفركها كويس
2- ندهن صينية بالزيت ونضع نص مقدار الكنافه ونفردها كويس ونرصص الموزعليها ونرش رشة جوزهند
3- نضع نص الكنافه التانى ونضغط عليها ونرش على الوش رشة زيت
4- ندخلها الفرن لحد ما وشها يحمر تطلعيها وتقلبيها على طبق وتدهنى الصينية تانى بالزيت وتحطى الكنافة وترشى الوش بالزيت وتدخليها الفرن لحد ما الوش يحمر
5- بعد ماتطلع من الفرن تسقيها بالشيرة الباردة ولما تبرد قطعيها
منقوووووووووول.






التعديل الأخير تم بواسطة أم أسيد ; 03 - 10 - 11 الساعة 10:33 PM
رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 4 )
غايتي رضا ربي

رقم العضوية : 7533
تاريخ التسجيل : Nov 2010
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : ♥ في أَكنَافُ بَيتِ المَقدِس ♥
عدد المشاركات : 10,776 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 61
قوة الترشيح : غايتي رضا ربي will become famous soon enough
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
flower25 طبق رمضان صينية الدجاج بااللبن

كُتب : [ 03 - 08 - 11 - 02:55 PM ]

صينية الدجاج باللبن







المقادير

جهزي لتتبيل الدجاج ذوبي مكعبين ماجي في شوي ماي حار

في بادية علبة لبن صغيرة حطي الماجي المذوب على اللبن

وشوي فلفل احمر مجروش وبابريكا بودر

وفلفل اسود وشوي ملح وخلطيهم

شيلي منه شوي على جنب في كوب


في بايركس رصي الدجاج المقطع بالجلد وصبي فوقة اللبن بالماجي

ثم يبشر علية 5 فصوص ثوم


قطعي بطاطس وجزر وفلفل رومي على الدجاج


قبل شوي اللبن المخلوط اللي قلت لك شيلي على جنب أخلطي معاه

صلصة طماطم علبة وصبي على الدجاج ورشي شوي زيت او زبد


لفية بورق المنيوم وعلى الفرن


وعقب 45 دقيقة تقريبا ارفعي القصدير ليتحمر الوجة



تقدم ساخنه مع الارز الابيض

صحة وعافية


م.ن






رد مع اقتباس
غير متواجدة حالياً
 رقم المشاركة : ( 5 )
أم أسيد
رقم العضوية : 7550
تاريخ التسجيل : Nov 2010
الدولة :
العمر :
مكان الإقامة : القدس
عدد المشاركات : 11,018 [+]
آخر تواجد : [+]
عدد النقاط : 109
قوة الترشيح : أم أسيد will become famous soon enoughأم أسيد will become famous soon enough
الأوسمـة
بيانات الإتصال
آخر المواضيع

التوقيت
افتراضي رد: ملف اطباق رمضانيه لاخوات ايمان القلوب

كُتب : [ 01 - 11 - 11 - 09:56 PM ]

جزاكم الله خيرا





رد مع اقتباس
إضافة رد

مواقع النشر (المفضلة)

الكلمات الدلالية (Tags)
...طبق, المدمس, الدحاج, الفول, اوليوم, بمناسبة, بااللبن, تعرفونه, خفيف, رمضان, رمضاني, صينية, عمل, طبق, طريقة

أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيعى إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيعى الرد على المواضيع
لا تستطيعى إرفاق ملفات
لا تستطيعى تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 09:44 PM.


   الدرر السنية

بحث عن:



 
Powered by vBulletin
.Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd